vorig receptvolgend recept

dinsdag 1 september 2015 

Gegrilde verse makreel met kruiden

Voor 4 personen

  • 4 hele makrelen, schoongemaakt (vraag dit aan de visboer)
  • 4 el olijfolie
  • vers gemalen zout en peper
  • 5 bosuien
  • 4 takjes dille
  • 4 takjes dragon
  • 4 takjes peterselie

Extra nodig: grillpan

Dit recept heb ik gemaakt voor weekblad Margriet

Bestrijk de makrelen met olijfolie en wrijf in met vers gemalen peper en zout . Vul de buikholten (snijd eventueel iets verder tot de staart open) met van elke kruidensoort een takje. Gebruik stengels van het vijfde bosuitje om de makrelen mee dicht te knopen. Verhit de grill en bak de makrelen ca. 5 minuten per kant. Serveer met gepofte aardappel of boerenbrood met lichtgezouten roomboter en een salade.

Check even of je wellicht de onderstaande producten uit het recept al in huis hebt:

  • 4 el olijfolie
  • vers gemalen zout en peper

Tips bij dit gerecht

Verse makreel is top, want:

  • de smaak is super en niet te vergelijken met de gerookte variant
  • makreel is een vette vis, vol goed, gezonde vetten
  • er zijn er voldoende (uit de Noordzee van ca. mei tot oktober)
  • makreel is in vergelijking met ander vissoorten super goedkoop

Reacties

Jurrien
3345 dagen geleden

Heerlijk die vis, maar in die viswinkel is 't altijd druk dus dan zeg ik: Makreel effe bij, het is hier nogal krab!

Naam
E-mail
Code
...
Bericht