Als het recept niet binnen enkele seconden automatisch wordt afgedrukt, klik dan hier.

Pompoen maaltijdsoep

vrijdag 01 oktober 2010

Ingrediënten

Voor 4 personen + extra saus voor pasta met pompoensaus

Recept

Verwarm de oven voor tot 180 °C en breng 1,5 l water aan de kook. Halveer de pompoen en verwijder de zaden. Snijd pompoen in kleine stukjes. Snipper ui en 2 knoflookteentjes grof.

Verhit 1 el olie in een soeppan en fruit ui en knoflook. Voeg pompoen, bouillonblokjes en gekookt water toe en kook ca. 10-15 minuten op laag vuur.

Snijd intussen het brood in dobbelsteentjes, en de overgebleven knoflookteen in plakjes. Doe beiden in een braadslee of ovenschaal en besprenkel met een scheut olijfolie. Zet in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Pureer de soep met behulp van een staafmixer, voeg chilipoeder toe en eventueel zout naar smaak. Hak de peterselie fijn. Giet in grote kommen, garneer met krokante broodblokjes, gemalen kaas en peterselie en bestrooi met grof gemalen zeezout naar smaak.

Voorraad

Check even of je wellicht de onderstaande producten uit het recept al in huis hebt:

Tips