volgend recept

vrijdag 1 oktober 2010 

Pompoen maaltijdsoep

Voor 4 personen + extra saus voor pasta met pompoensaus

  • 1 pompoen (ca. 1,2 kg)
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2-3 tabletten kruidenbouillon (bij voorkeur peterseliebouillon van de natuurwinkel)
  • 4 sneetjes (oud) bruin brood
  • 50 ml olijfolie
  • 1 tl chilipoeder
  • 80 g gemalen kaas
  • klein bosje peterselie
  • zeezout

Verwarm de oven voor tot 180 °C en breng 1,5 l water aan de kook. Halveer de pompoen en verwijder de zaden. Snijd pompoen in kleine stukjes. Snipper ui en 2 knoflookteentjes grof.

Verhit 1 el olie in een soeppan en fruit ui en knoflook. Voeg pompoen, bouillonblokjes en gekookt water toe en kook ca. 10-15 minuten op laag vuur.

Snijd intussen het brood in dobbelsteentjes, en de overgebleven knoflookteen in plakjes. Doe beiden in een braadslee of ovenschaal en besprenkel met een scheut olijfolie. Zet in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Pureer de soep met behulp van een staafmixer, voeg chilipoeder toe en eventueel zout naar smaak. Hak de peterselie fijn. Giet in grote kommen, garneer met krokante broodblokjes, gemalen kaas en peterselie en bestrooi met grof gemalen zeezout naar smaak.

Check even of je wellicht de onderstaande producten uit het recept al in huis hebt:

  • uien
  • knoflook
  • kruidenbouillon (bij voorkeur peterseliebouillon van de natuurwinkel)
  • (oud) bruin brood
  • olijfolie
  • chilipoeder
  • zeezout

Tips bij dit gerecht

  • Leg onder de snijplank een schone, iets nat gemaakte (vaat)doek, zo blijft je plank beter liggen tijdens het snijden van de pompoen en verschuift hij niet zo als bij mij in het filmpje ;-)
  • Laat de rest van de soep nog even inkoken op laag vuur tot een dikke saus. Bewaar deze in koelkast of vriezer en gebruik hem een volgende keer als basissaus voor een overheerlijk pastagerecht.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit recept. Ben jij de eerste?

Naam
E-mail
Code
...
Bericht