donderdag 1 oktober 2015
Gemarineerde zalm met noedels
Voor 4 personen
- 25 ml sojasaus
- 50 ml sinaasappelsap
- 1 rode peper
- 2 knoflooktenen
- 4 zalmfilets (ca. 120 g per stuk)
- 3 el plantaardige olie
- 2 zakken (à 400 g) Japanse wokgroenten
- 250 g noedels
- 2 el verse koriander
Extra nodig: grillpan
Dit recept heb ik gemaakt voor de receptkaarten van Fair Trade Original
Halveer rode peper, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine stukjes. Hak knoflook fijn. Maak een marinade van sojasaus, sinaasappelsap, knoflook en de stukjes rode peper en marineer hierin de zalmmoten circa 10 minuten. Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook voor de noedels. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de wokgroenten 5 tot 6 minuten. Verhit tegelijkertijd een grillpan en neem de zalmmoten uit de marinade. Voeg de rest van de marinade bij de groenten in de wok. Bestrijk de zalmmoten met de overige olie en bak circa 2 minuten per kant in de grillpan. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Serveer de noedels met de gewokte groenten en gemarineerde zalm. Garneer met verse grof gehakte koriander. Zet extra sojasaus op tafel.
Check even of je wellicht de onderstaande producten uit het recept al in huis hebt:
- sojasaus
- knoflook
- plantaardige olie (bij voorbeeld zonnebloem-, arachide-, of rijstolie)
- noedels
Tips bij dit gerecht
Grill de zalm niet te lang, hij gaart nog na en is anders snel te droog.
Reacties